קבוצת הג'רוזלם פוסט-מעריב קיימה השבוע את "ועידת ישראל לביטחון המזון". מטרת הוועידה שאותה הנחה דני קושמרו, הייתה העלאת המודעות והמחויבות לעצמאות תזונתית של ישראל ותפקידם של החקלאות והתעשייה הישראלית ביצירת חוסן זה.
משבר הקורונה והביקוש הרב למזון, העלו לסדר היום הציבורי את סוגיית ביטחון המזון, מצב שבו לכלל האוכלוסייה, יש בכל עת, נגישות כלכלית ופיזית לכמות מספקת של מזון מזין, בריא ואיכותי.
בין הדוברים בכנס: שר האוצר, ישראל כץ; שר הכלכלה, עמיר פרץ; שר החקלאות, אלון שוסטר; מנכ"ל משרד החקלאות, נחום איצקוביץ'; יו"ר קבוצת שטראוס עופרה שטראוס; יו"ר איגוד המזון, דודי מנביץ; מנכ"ל תנובה, אייל מליס; יו"ר ענף איגוד המזון באיגוד לשכות המסחר, ראובן שלייסל; סגנית נשיא התאחדות התעשיינים, איילת נחמיאס-ורבין; מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר, ליאור שמחה; ומנכ"ל מועצת החלב, איציק שניידר.
עוד השתתפו: אלוף (מיל') עמוס גלעד; יו"ר הארגונים הכלכליים, יעקב בכר; והמשנה למנכ"ל משרד הכלכלה, נעמה קאופמן-פס.