כמו בכל פסח, גם השנה נשב סביב השולחן, נתקע באותה מצה עיקשת, ונחכה לרגע שמישהו ישבור שתיקה וישאל: למה בכלל לאכול חרוסת? אז החלטנו לקחת את כל הבלגן הזה ולעשות ממנו קאסט. כי אם כבר לספר את סיפור יציאת מצרים – אז בגרסה שתגרום אפילו לפרעה להגיד “וואו”.
פנינו למומחה שלנו לבינה מלאכותית, טל זילברמן, שבדק ומצא באמצעות המודל החדש של ChatGPT מי כדאי ללהק ליציאת מצרים, גרסת 2025. ואלו התוצאות המפתיעות שהתקבלו, כי לא תאמינו איזה תפקיד זכה השחקן יהודה לוי, איזה דמות יגלם הזמר אביב גפן ומה יעלה בגורל עומר אדם.
הכותב הינו מומחה לבינה מלאכותית, יועץ שיווק בכיר בהייטק ומנטור. לפרטים נוספים לחצו כאן
טל זילברמן
בתפקיד משה רבנו – השחקן יהודה לוי. הנביא הכי חתיך שיצא לעם ישראל. יש בו שקט, עומק, ויכולת לגרום אפילו לסלע לבכות. הבינה המלאכותית בחרה בו פה אחד: “מנהיג בלי אגו, עם לוק של משיח”.
בתפקיד אהרון – הזמר עומר אדם. הקול של העם – תרתי משמע. עומר לא צריך מקל – הוא מגיע עם מיקרופון וכובש את המדבר. הוא היה נושא את דברי משה בגרסה מתוזמרת ועם קצב ים-תיכוני.
בתפקיד פרעה – אביב גפן. כי רק אביב יכול להיות אנטי-גיבור מלא קונפליקטים. קצת ציני, קצת מרדן, הרבה דרמה. אם מישהו יגיד לו “שחרר את עמי” – הוא בטח יענה: “רק אם זה באלבום הבא”.
הסנה הבוער – אנה זק. היא לא מדברת – היא מהפנטת. עם נוכחות ויזואלית שלקוחה מעולם אחר, היא פשוט… בוערת. והכי חשוב – לא נשרפת מהלייקים.
ארבעת הבנים – גרסת 2025.
התם – אסי עזר - שואל שאלות תמימות שמצלצלות הכי עמוק. פלוס – הוא היחיד שיכול להפוך את “מה נשתנה” לסדרת ריאליטי.
שאינה יודעת לשאול – רותם סלע. לא כי היא לא יודעת – אלא כי היא שומרת את השאלה לרגע הכי דרמטי. והו, כמה שזה משתלם.
החכם – אילנה דיין - אם היא שואלת, עדיף שתהיה לך תשובה. ואם אין – אל תדאג, היא כבר תחקור.
הרשע – עדן פינס - כי לא כל מי שמעיזה נחשבת רעה. אבל תבואי עליה לא נכון – והיא תטיח בך את כל עשר המכות בסטוריז.
עם קאסט כזה, אפילו מצרים הייתה מבקשת אוטוגרף. אז רגע לפני שאתם פותחים את ההגדה – תחשבו: מי אצלכם במשפחה הוא בעצם פרעה בתחפושת? כתבו לנו בתגובות מי עוד הייתם מוסיפים.